Ammattiluokitus 2010

1412 Ravintolanjohtajat

Johtavat, suunnittelevat ja organisoivat ravintola- ja cateringpalveluita tarjoavien kahviloiden, ravintoloiden ja vastaavanlaisten ravitsemusliikkeiden toimintaa. Voivat olla yrittäjiä tai palkansaajia.

Sellaisten pienten liikkeiden johtajat, joiden työssä liiketoiminnan suunnittelu ja johtaminen tai henkilöstöjohtamistehtävät eivät ole merkittävässä osassa, ja jotka työskentelevät yrittäjänä yksin tai muutaman henkilön avustamana hoitaen ravintolaa, kahvilaa, pubia tms., luokitellaan 3-numerotasolle 512 Ravintola- ja suurtaloustyöntekijät tai 513 Tarjoilutyöntekijät tms. näiden työtä parhaiten kuvaavaan palvelutyön luokkaan.

Tehtäviä:
- ruokalistojen suunnittelu yhdessä keittiömestareiden ja kokkien kanssa
- erityistapahtumien suunnittelu ja organisointi
- tavaroiden ostamisen ja tavaroiden hinnoista sopiminen budjetin mukaisesti
- varastomääriä ja taloudellisia transaktioita koskevien tietojen ylläpitäminen
- sen varmistaminen, että ruokailu-, keittiö- ja elintarvikevarastotilat täyttävät terveysviranomaisten vaatimukset ja ovat puhtaita, toimivia ja vaikutelmaltaan sopivia
- asiakastyytyväisyyden arviointi aterioiden ja palvelun suhteen
- tarjoilu- ja keittiöhenkilökunnan valitseminen, kouluttaminen, ohjaaminen ja työvuorolistojen laatiminen
- varausten vastaanottaminen, vieraiden tervehtiminen ja tilausten teossa avustaminen
- neuvotteleminen järjestelyistä asiakkaiden ja tavarantoimittajien kanssa
- työterveys- ja työturvallisuusmääräysten noudattamisen varmistaminen

Esimerkkejä:
- ravintolanjohtaja
- toimitusjohtaja (pieni tai keskisuuri ravintola, liikkeenjohto)
[1]

Tähän ei kuulu

- keittiömestari (3434)
- keittiöpäällikkö (3434)
- emäntä (suurtalous) (51202)
- hovimestari (51202)
- vuoropäällikkö (ravintola) (51202)
- toimitusjohtaja (pieni tai keskisuuri ravintola, ravintolatyö) (51202) [1]

Hakusana

  • aluejohtaja (ravintola-alan yritys)
  • johtaja (ravintola)
  • ravintolanjohtaja
  • ravintolanpitäjä (liikkeenjohto)
  • ravintolatoimen johtaja
  • ravintolatoimenpäällikkö
  • ravintoloitsija (liikkeenjohto)
  • ravitsemisjohtaja
  • toimitusjohtaja (pieni / keskisuuri ravintola, liikkeenjohto)

...