Toimialaluokitus 1995 (tarkistettu 24.06.1999)

15200 Kalan ja kalatuotteiden jalostus ja säilöntä

Kalojen, rapujen ja muiden meren eliöiden suolaus, kuivaus, savustus, säilöntä ja pakastus. Keitetyn tai muuten kypsennetyn kalan tuotanto. Tuoreiden jäähdytettyjen tai jäädytettyjen kalafileiden tai mädin valmistus, myös kaviaari. Paloitellun tai jauhetun jäädytetyn kalan tuotanto.

Kalaa sisältävien ruokien valmistus: kalajauhe, kalakukot, kalasalaatit ja -laatikot sekä muut kalaeinekset ja -säilykkeet.

Alusten toiminta, jotka suorittavat ainoastaan kalan jalostusta ja säilöntää.
[1]

Tähän ei kuulu

Kalastusalusten toiminta, jotka suorittavat sekä kalastusta että kalan jalostusta tai säilöntää, kuuluu kalastukseen 05010.

Öljyjen valmistus kaloista ja muista meren eliöistä kuuluu luokkaan 15410.

Kalaa sisältävien keittojen ja liemien valmistus kuuluu luokkaan 15890.

Rehuksi aiotun kalajauheen valmistus kuuluu luokkaan 15710. [1]

Hakusana

  • eineskeittiöt (kala)
  • einestuotteiden (kala) valmistus
  • jauhetun jäädytetyn kalan valmistus
  • kalaeinesten valmistus
  • kalafileiden valmistus, jäähdytys ja jäädytys
  • kalajauheen (ei rehuksi aiotun) valmistus
  • kalakukkojen valmistus
  • kalan savustamot
  • kalaruokien (ei keittojen) valmistus
  • kalasäilykkeiden valmistus
  • kalatuotteiden valmistus
  • kalauutteiden valmistus
  • kalojen suolaus, kuivaus, savustus, säilöntä ja pakastus
  • kaviaarin valmistus
  • meren eliöiden suolaus, savustus, säilöntä ja pakastus
  • mädin (myös kaviaarin) valmistus
  • paloitellun jäädytetyn kalan valmistus
  • rapujen säilöntä ja pakastus
  • savustamo (kala)
  • äyriäisuutteiden valmistus

...