Toimialaluokitus 1995 (tarkistettu 24.06.1999)

15510 Meijerituotteiden valmistus

Maidonjalostus: tuoreen, nestemäisen kokomaidon ja kerman luokittelu, siivilöinti, testaus ja jäähdytys; kerman erottelu maidosta; maidon pastörointi, sterilointi, homogenisointi ym.; maidon ja kerman pakkaaminen.

Maidon ja kerman valmistus kiinteässä muodossa (myös makeutettu), esim. maitojauheen valmistus.

Piimän, viilin, jogurtin, rahkan ja smetanan valmistus.

Voin, myös voimariinin yms. valmistus.

Juuston valmistus.

Sulatejuuston valmistus sekä muu maidosta valmistetun juuston edelleen jalostaminen mm. savustaminen.

Heran valmistus.

Laktoosin ja kaseiinin valmistus.
[1]

Tähän ei kuulu

Maatilalla tapahtuva maidon tuotanto kuuluu luokkaan 01210.

Maidon kuljetus itsenäisten yrittäjien toimesta maatiloilta meijereihin kuuluu luokkaan 60240. [1]

Hakusana

  • jogurtin valmistus
  • juuston valmistus ja edelleen jalostaminen mm. savustaminen
  • kerman erottelu maidosta
  • kerman pakkaaminen (valmistuksen yhteydessä)
  • kerman valmistus kiinteässä muodossa
  • laktoosin valmistus
  • maidon pakkaaminen
  • maidon pastörointi, sterilointi, homogenisointi ym.
  • maidon valmistus kiinteässä muodossa
  • maidonjalostus
  • maitojauheen valmistus
  • maitosokerin valmistus
  • maitotuotteiden valmistus
  • meijerit
  • meijerituotteiden valmistus
  • piimän valmistus
  • rahkan valmistus
  • smetanan valmistus
  • sulatejuuston valmistus
  • viilin valmistus
  • voimariinin valmistus
  • voin, myös voimariinin, valmistus

...