Tilastokeskuksen beta-verkkosivuston saavutettavuusseloste

Tilastokeskus pyrkii takaamaan verkkopalvelujensa saavutettavuuden digitaalisen palvelujen tarjoamisesta annetun lain (306/2019) mukaisesti.

Jotta voisimme palvella tilastotiedon tarvitsijoita paremmin, rakennamme parhaillaan uutta verkkosivustoa. Uuden sivuston on tarkoitus parantaa myös tilastojulkaisemisen saavutettavuutta.

Julkaisimme 15.11.2021 beta-sivuston, jonka avulla testaamme tulevan sivuston toiminnallisuuksia ja käyttökokemusta. Sivusto toimii osoitteessa beta.stat.fi, mutta varsinaista sisältöä on vain sivuston Tilastotieto-osiossa.

Beta-nimitys tarkoittaa sitä, että sivusto ei ole vielä täysin valmis eikä se korvaa vielä osoitteessa tilastokeskus.fi julkaistavaa sisältöä. Beta-sivuston avulla voi kuitenkin jo tutustua uudistuvaan tilastojulkaisemiseen.

Sivusto on vielä keskeneräinen, ja myös sen saavutettavuusarviointi on vasta meneillään.

Miten saavutettavia sivut ovat?

Julkaisemme saavutettavuusselosteen puutelistan heti, kun arviointi on valmistunut, ja teemme parhaamme puutteiden korjaamiseksi.

Jos tarvitset sellaista sisältöä, jota et pysty saavutettavuuspuutteiden takia käyttämään, ota yhteyttä Tilastokeskuksen tietopalveluun. Tietopalvelun sähköpostiosoite on info@stat.fi ja puhelinnumero 029 551 2220.

Huomasitko saavutettavuuspuutteita?

Jos haluat antaa palautetta beta-sivustomme saavutettavuudesta, ole yhteydessä meihin. Teemme parhaamme puutteiden korjaamiseksi.

Voit antaa palautetta palautelomakkeellamme tai sähköpostitse osoitteeseen saavutettavuus@stat.fi. Jos haluat antaa palautetta puhelimitse, soita Tilastokeskuksen tietopalveluun, p. 029 551 2220.

Vastaamme palautteeseesi mahdollisimman pian tai viimeistään kahden viikon sisällä.

Saavutettavuuden valvonta Etelä-Suomen aluehallintovirastossa

Jos huomaat sivustolla saavutettavuusongelmia, anna ensin palautetta meille eli sivuston ylläpitäjälle. Vastauksessa voi mennä 14 päivää.

Jos et ole tyytyväinen meiltä saamaasi vastaukseen tai et saa vastausta lainkaan kahden viikon aikana, voit tehdä ilmoituksen Etelä-Suomen aluehallintovirastoon. Etelä-Suomen aluehallintoviraston sivulla kerrotaan tarkasti, miten ilmoituksen voi tehdä ja miten asia käsitellään.

Valvontaviranomaisen yhteystiedot

Etelä-Suomen aluehallintovirasto
Saavutettavuuden valvonnan yksikkö
Saavutettavuusvaatimukset-verkkopalvelu
saavutettavuus(at)avi.fi
puhelinnumero (vaihde) 0295 016 000