Tämä sivu on arkistoitu.

5.4.2022 jälkeen julkaistut tiedot löydät uudistetulta sivustolta.

Siirry uudelle tilastosivulle

Suomen virallinen tilasto

Palvelualojen hyödyketilasto

Tuottaja: Tilastokeskus
Tiedot:

Tuorein julkistus:
Osa- ja täyskuormakuljetuksista kertyi eniten liikevaihtoa tieliikenteen tavarankuljetus ja muuttopalvelut -toimialalla vuonna 2020
21.12.2021
Tilastokeskuksen Palvelualojen hyödyketilaston mukaan tavarankuljetus ja muuttopalvelut toimialan (494) palveluiden liikevaihdosta valtaosa, 40,8 prosenttia, muodostui tieliikenteen osa- ja täyskuormakuljetuksista vuonna 2020. Osa- ja täyskuormakuljetuksista kertyi liikevaihtoa 2,5 miljardia euroa. Liikevaihto-osuudeltaan pienin tuoteluokka oli muuttopalvelut, 1,5 prosenttia toimialan liikevaihdosta. Liikevaihtoa kertyi vajaat 100 miljoonaa euroa.

Kuvaus: Tilasto kuvaa liikevaihdon rakennetta ja palvelutarjontaa palveluita tuottavilla toimialoilla. Tilasto perustuu Euroopan parlamentin ja neuvoston asetukseen yritystoiminnan rakennetilastoista (295/2008), jossa tilaston piiriin kuuluvat toimialat, tilaston tietosisältö sekä käytetty palvelueräluokitus on määritelty.
Lue koko kuvaus >>>
Asiasanat: liikevaihto, palvelut, toimialat, yritykset, yrityspalvelut.
Tilastot asiasanoittain >>>
Muutos: Yrityspalvelut tilasto julkaistaan jatkossa nimellä Palvelualojen hyödyketilasto
3.11.2021
Tilaston nimi muutetaan kuvaamaan tarkemmin tilaston sisältöä, sillä tilasto kattaa nyt yrityksille palveluita tuottavien toimialojen lisäksi myös muita palvelutoimialoja.

Viittausohje:

Suomen virallinen tilasto (SVT): Palvelualojen hyödyketilasto [verkkojulkaisu].
ISSN=2242-2129. Helsinki: Tilastokeskus [viitattu: 23.7.2024].
Saantitapa: https://www.stat.fi/til/palhy/