Toimialaluokitus 1995 (tarkistettu 24.06.1999)

15110 Teurastus ja lihan säilyvyyskäsittely

Nautakarjan, sikojen, lampaiden, vuohien, hevosten, porojen yms. eläinten teurastaminen teurastamoissa.

Tuoreen, jäähdytetyn tai jäädytetyn jalostamattoman lihan tuotanto ruhoina tai paloina.

Raakanahkojen ja -vuotien tuotanto sekä teurastuksen muut sivutuotteet, esim. rasvavilla, hampaat ja luut. Jauhon valmistus lihasta.

Ihmisravinnoksi kelpaavien karjanrasvojen sulatus ja puhdistus.
[1]

Tähän ei kuulu

Siipikarjan ja kanien teurastus kuuluu luokkaan 15120.

Villieläinten turkisten muokkaus eläinten kasvatuksen tai metsästyksen yhteydessä kuuluu luokkaan 01251, 01252 tai 01500.

Meren eliöiden rasvojen puhdistus kuuluu luokkaan 15410.

Erillinen palkkiotyönä tehty lihan pakkaaminen kuuluu luokkaan 74820, ja tukkukaupan suorittama lihan pakkaaminen omaan laskuun kuuluu luokkaan 51320. [1]

Hakusana

  • eläinten (koti-, ei siipikarjan) teurastus
  • hevosten teurastus
  • jalostamattoman lihan (ei siipikarjan) tuotanto
  • jäädytetyn jalostamattoman lihan (ei siipikarjan) tuotanto
  • jäähdytetyn jalostamattoman lihan (ei siipikarjan) tuotanto
  • karjanrasvojen puhdistus ja valmistus ihmisravinnoksi
  • kotieläinten (ei siipikarjan) teurastus
  • lampaiden teurastus
  • lihan (jalostamattoman, ei siipikarjan) tuotanto
  • luujauhon valmistus
  • naudanlihan (jalostamattoman) tuotanto
  • nautakarjan teurastus
  • pakastetun jalostamattoman lihan (ei siipikarjan) tuotanto
  • palkkioteurastus (ei siipikarjan)
  • raakanahkojen tuotanto
  • raakavuotien tuotanto
  • rasvavillan tuotanto (teurastuksen yhteydessä)
  • riistaeläinten teurastus teurastamoissa
  • sikojen teurastus
  • teurastus (ei siipikarjan)
  • tuoreen jalostamattoman lihan (ei siipikarjan) tuotanto
  • vuohien teurastus

...