Ajankohtaista

Uutiset

28.3.2023 Tilastokeskus tukee ympäristötilastoinnin kehittämistä Balkanin maissa

Tilastokeskus tarjoaa Balkanin maiden tilastovirastoille asiantuntija-apua ympäristötilastojen kehittämisessä. Tilastoinnin kehittäminen on yksi askel työssä, jolla EU:n kandidaattimaat pyrkivät saavuttamaan täysjäsenyyden vaatimukset.

23.3.2023 Työvoiman ulkopuolella olevien nuorten määrä kasvanut

Vuonna 2021 työvoiman ulkopuolella oli 8 700 ilman peruskoulun jälkeistä tutkintoa olevaa 18–29-vuotiasta nuorta. Heidän määränsä kasvoi 7 prosenttia vuodesta 2019. Lue lisää kokeellisesta tilastosta.

22.3.2023 Naisten osuus eduskuntavaalien ehdokkaista suurempi kuin koskaan aiemmin

Naisten osuus vuoden 2023 eduskuntavaalien ehdokkaista on 42,9 %, mikä on 0,9 prosenttiyksikköä enemmän kuin vuoden 2019 eduskuntavaaleissa. Naisten osuus ehdokkaista on nyt suurempi kuin kertaakaan aiemmin. Eduskuntavaalien ehdokkaista enemmistö on aina ollut miehiä. Nyt ehdokkaista miehiä on 1 385 ja naisia 1 039. Tiedot perustuvat Tilastokeskuksen Eduskuntavaalit-tilastoon. 

Lisää uutisia

Tilaa tuoreimmat tiedot sähköpostiisi

Voit tilata tuoreita tilastotietoja koskevia uutisviestejä tai perjantaisin ilmestyvän uutiskoosteen sähköpostiisi. Uutiskoosteesta löydät viikon uutisten ja Tieto&trendit-artikkelien lisäksi aikataulun seuraavan viikon tilastotiedon julkistuksista sekä tietoa lähiajan tapahtumista.

Lue tuorein uutiskooste uutisviestipalvelussa

Lue tai tilaa sidosryhmäkirje

Tieto&trendit – ajankohtaiset artikkelit ja blogit

Tieto&trendit-verkkojulkaisun asiantuntija-artikkelit pureutuvat ajankohtaisiin ilmiöihin ja kehitystrendeihin tilasto- ja tutkimustiedon valossa. Blogeissa asiantuntijamme tuovat yhteiskunnalliseen keskusteluun näkemyksiään. 

Yhteystiedot

Päivitetty 24.3.2023