Ajankohtaista

Uutiset

14.9.2021 Paavo-palvelun avoimet tiedot kertovat Suomesta postinumeroalueen tarkkuudella

Tiedätkö, millä Suomen postinumeroalueista on suurimmat tulot, tai eniten lapsiperheitä tai vuokra-asuntoja? Paavo-postinumeroaluetilastot tietävät.

13.9.2021 Tilastoareena 2021 – Miten yhteiskunnan tietovarannot saadaan yhdessä hyödyksi?

Yhteiskunnan tietovarannot kasvavat, ja tietoa on tarpeen hyödyntää yhteiskunnassa entistä tehokkaammin. Mitä tiedon hyödyntämiseksi olisi tehtävissä ja mitä se edellyttää? Muun muassa näihin kysymyksiin etsitään vastausta Tilastokeskuksen sidosryhmätilaisuudessa 29.9. Ilmoittaudu mukaan!

10.9.2021 Hyvinvoinnin mittaaminen – tilastoja, tutkimusta ja kompromisseja

Hyvinvoinnin määritelmät eivät ole yleismaailmallisia. Kansainvälisesti hyväksyttyjen menetelmien soveltaminen hyvinvoinnin mittaamiseen edellyttää kivuliaitakin poisvalintoja. Ne ovat välttämättömiä, jotta tiedot ovat päätösten pohjana laadukkaita, kirjoittaa Johanna Laiho-Kauranne. (Tieto&trendit)

Lisää uutisia

Asiantuntijoita teemoittain

Kaipaatko haastateltavaa tai puhujaa seminaariin? Ota yhteyttä asiantuntijoihimme.

Tiedon laatua kehitetään yhdessä

Tiedon laatukriteerit ja niiden mittarit tulevat lausuttavaksi syyskuussa lausuntopalveluun. Tavoitteena on lisätä julkishallinnon tietojen käyttöä.

Tilaa tuoreimmat tiedot sähköpostiisi

Voit tilata tuoreita tilastotietoja koskevia uutisviestejä tai perjantaisin ilmestyvän uutiskoosteen sähköpostiisi. Uutiskoosteesta löydät viikon uutisten lisäksi aikataulun seuraavan viikon tilastotiedon julkistuksista sekä tietoa lähiajan tapahtumista.

Lue tuorein uutiskooste 13.-19.9.2021

Siirry tilauslomakkeelle

Seuraa tilastojulkistuksia RSS-syötteiden avulla

Tieto&trendit – ajankohtaiset artikkelit ja blogit

Tieto&trendit-verkkojulkaisun asiantuntija-artikkelit pureutuvat ajankohtaisiin ilmiöihin ja kehitystrendeihin tilasto- ja tutkimustiedon valossa. Blogeissa asiantuntijamme tuovat yhteiskunnalliseen keskusteluun näkemyksiään. Voit seurata Tieto&trendit-sisältöjä tilaamalla sähköpostiisi kerran kuukaudessa ilmestyvän juttukoosteen.

Siirry tilauslomakkeelle

Yhteystiedot

Päivitetty 10.9.2021