Ajankohtaista

Uutiset

30.9.2022 Energian kulutus laski alkuvuonna, liikennepolttoaineissa säästeltiin

Energian kokonaiskulutus väheni tammi-kesäkuussa 10 prosenttia vuodentakaisesta. Laskua oli niin polttonesteiden kuin esimerkiksi maakaasun ja puupolttoaineiden kulutuksessa. Myös sähköä kulutettiin aiempaa vähemmän. Sähkön kokonaiskulutus laski 5 prosentilla edellisvuotisesta.

28.9.2022 Kuntakortti voitti vuoden 2022 Datamenestyjät-kilpailun

Datamenestyjät-kilpailun voittajaksi on valittu Kuntakortti. Se on Robonomist Oy:n ja aluetietoon keskittyvän konsulttiyrityksen MDI:n palvelu, joka kokoaa keskeisiä kunnan kehitystä koskevia tunnuslukuja eri lähteistä automaattisesti päivittyen. 

23.9.2022 Egypti ja Japani tuottavat alle puolet tarvitsemastaan viljasta

Yli puolet maailmanmarkkinoille tulleesta viljasta on peräisin Yhdysvalloista, Argentiinasta, Venäjältä ja Ukrainasta, kirjoittaa Marianne Rautelin Tieto&trendit-artikkelissa.

Lisää uutisia

Ajankohtaista verkkosivuillamme

Datahuone

Olemme mukana tuottamassa nopeaa tietoa päätöksenteon tueksi.

Venäjän hyökkäys Ukrainaan

Tilastotietoa hyökkäyksen vaikutuksista Kotimaisen tilastotiedon oppaassa.

Tilaa tuoreimmat tiedot sähköpostiisi

Voit tilata tuoreita tilastotietoja koskevia uutisviestejä tai perjantaisin ilmestyvän uutiskoosteen sähköpostiisi. Uutiskoosteesta löydät viikon uutisten ja Tieto&Trendit-artikkelien lisäksi aikataulun seuraavan viikon tilastotiedon julkistuksista sekä tietoa lähiajan tapahtumista.

Lue tuorein uutiskooste (3-10.–9.10.2022) uutisviestipalvelussa

Sidosryhmäkirje

Tieto&trendit – ajankohtaiset artikkelit ja blogit

Tieto&trendit-verkkojulkaisun asiantuntija-artikkelit pureutuvat ajankohtaisiin ilmiöihin ja kehitystrendeihin tilasto- ja tutkimustiedon valossa. Blogeissa asiantuntijamme tuovat yhteiskunnalliseen keskusteluun näkemyksiään. 

Yhteystiedot

Päivitetty 30.9.2022