Toimialaluokitus 1995 (tarkistettu 24.06.1999)

15130 Lihanjalostus

Makkara ja sen kaltaiset lihasta, eläimenosista tai verestä valmistetut tuotteet sekä suoleen tms. kuoreen laitetut jauhetusta tai paloitellusta lihasta valmistetut erikoisvalmisteet. Lihan paloittelu.

Makkaroiden säilöntä, savustus ja suolien puhdistus. Makkaraa sisältävien tuotteiden valmistus.

Lihatuotteiden ja lihaa sisältävien tuotteiden valmistus, säilöntä, suolaus, savustus, pakastus ja kuivaus: lihapiirakoiden, lihasalaattien, -laatikoiden ja muiden lihaeinesten valmistus. Lihauutteiden ja -mehujen valmistus.
[1]

Tähän ei kuulu

Lihaa sisältävien keittojen ja liemien valmistus kuuluu luokkaan 15890.

Ihmisravinnoksi kelpaavien karjanrasvojen sulatus ja puhdistus kuuluu luokkaan 15110. Meren eliöiden rasvojen puhdistus kuuluu luokkaan 15410.

Erillinen palkkiotyönä tehty lihan pakkaaminen kuuluu luokkaan 74820, ja tukkukaupan suorittama lihan pakkaaminen omaan laskuun kuuluu luokkaan 51320. [1]

Hakusana

  • eineskeittiöt (liha)
  • einestuotteiden (liha) valmistus
  • lihaa sisältävien tuotteiden valmistus
  • lihan paloittelu
  • lihanjalostus
  • lihapiirakoiden ja -einesten valmistus
  • lihasalaattien ja -laatikoiden valmistus
  • lihatuotteiden suolaus, savustus, kuivaus ja pakastus
  • lihatuotteiden valmistus
  • lihauutteiden valmistus
  • makkaratuotteiden valmistus
  • makkaroiden säilöntä ja savustus
  • suolien puhdistus
  • verituotteiden valmistus

...