Toimialaluokitus 2002

15110 Teurastus ja lihan säilyvyyskäsittely

Nautakarjan, sikojen, lampaiden, vuohien, hevosten, porojen yms. eläinten teurastaminen teurastamoissa.

Tuoreen, jäähdytetyn tai jäädytetyn jalostamattoman lihan tuotanto ruhoina tai paloina.

Raakanahkojen ja -vuotien tuotanto sekä teurastuksen muut sivutuotteet, esim. rasvavilla, hampaat ja luut. Jauhon valmistus lihasta.

Ihmisravinnoksi kelpaavien karjanrasvojen sulatus ja puhdistus.
[1]

Tähän ei kuulu

- siipikarjan ja kanien teurastus sekä siipikarjasta peräisin olevien ihmisravinnoksi kelpaavien rasvojen sulatus ja puhdistus (15120)
- villieläinten turkisten muokkaus eläinten kasvatuksen tai metsästyksen yhteydessä (01251, 01500)
- meren eliöiden rasvojen puhdistus (15410)
- tukkukaupan suorittama lihan pakkaaminen omaan laskuun (51320) ja erillinen palkkiotyönä tehty lihan pakkaaminen (74820) [1]

Hakusana

  • lihan (ei siipikarjan) paloittelu teurastuksen yhteydessä
  • porojen teurastus teurastamoissa
  • eläinten (koti-, ei siipikarjan) teurastus
  • hevosten teurastus
  • jalostamattoman lihan (ei siipikarjan) tuotanto
  • jäädytetyn jalostamattoman lihan (ei siipikarjan) tuotanto
  • kotieläinten (ei siipikarjan) teurastus
  • lampaiden teurastus
  • lihan (jalostamattoman, ei siipikarjan) tuotanto
  • luujauhon valmistus
  • naudanlihan (jalostamattoman) tuotanto
  • nautakarjan teurastus
  • pakastetun jalostamattoman lihan (ei siipikarjan) tuotanto
  • palkkioteurastus (ei siipikarjan)
  • raakanahkojen tuotanto
  • raakavuotien tuotanto
  • rasvavillan tuotanto (teurastuksen yhteydessä)
  • riistaeläinten teurastus teurastamoissa
  • sikojen teurastus
  • teurastus (ei siipikarjan) teurastamossa
  • tuoreen jalostamattoman lihan (ei siipikarjan) tuotanto
  • vuohien teurastus
  • karjanrasvan (ei siipi-) puhdistus ja valmistus ihmisravinnoksi

...