Toimialaluokitus 2002
15110
Teurastus ja lihan säilyvyyskäsittely
Nautakarjan, sikojen, lampaiden, vuohien, hevosten, porojen yms. eläinten teurastaminen teurastamoissa.
Tuoreen, jäähdytetyn tai jäädytetyn jalostamattoman lihan tuotanto ruhoina tai paloina.
Raakanahkojen ja -vuotien tuotanto sekä teurastuksen muut sivutuotteet, esim. rasvavilla, hampaat ja luut. Jauhon valmistus lihasta.
Ihmisravinnoksi kelpaavien karjanrasvojen sulatus ja puhdistus.
[1]
Tähän ei kuulu
- siipikarjan ja kanien teurastus sekä siipikarjasta peräisin olevien ihmisravinnoksi kelpaavien rasvojen sulatus ja puhdistus (15120)
- villieläinten turkisten muokkaus eläinten kasvatuksen tai metsästyksen yhteydessä (01251, 01500)
- meren eliöiden rasvojen puhdistus (15410)
- tukkukaupan suorittama lihan pakkaaminen omaan laskuun (51320) ja erillinen palkkiotyönä tehty lihan pakkaaminen (74820) [1]
Hakusana
- lihan (ei siipikarjan) paloittelu teurastuksen yhteydessä
- porojen teurastus teurastamoissa
- eläinten (koti-, ei siipikarjan) teurastus
- hevosten teurastus
- jalostamattoman lihan (ei siipikarjan) tuotanto
- jäädytetyn jalostamattoman lihan (ei siipikarjan) tuotanto
- kotieläinten (ei siipikarjan) teurastus
- lampaiden teurastus
- lihan (jalostamattoman, ei siipikarjan) tuotanto
- luujauhon valmistus
- naudanlihan (jalostamattoman) tuotanto
- nautakarjan teurastus
- pakastetun jalostamattoman lihan (ei siipikarjan) tuotanto
- palkkioteurastus (ei siipikarjan)
- raakanahkojen tuotanto
- raakavuotien tuotanto
- rasvavillan tuotanto (teurastuksen yhteydessä)
- riistaeläinten teurastus teurastamoissa
- sikojen teurastus
- teurastus (ei siipikarjan) teurastamossa
- tuoreen jalostamattoman lihan (ei siipikarjan) tuotanto
- vuohien teurastus
- karjanrasvan (ei siipi-) puhdistus ja valmistus ihmisravinnoksi
...