Toimialaluokitus 2002

15120 Siipikarjan teurastus ja lihan säilyvyyskäsittely

Siipikarjan teurastaminen teurastamoissa.

Siipikarjan tuoreen, jäähdytetyn tai jäädytetyn jalostamattoman lihan tuotanto kokonaisena tai paloina.

Siipikarjasta peräisin olevien ihmisravinnoksi kelpaavien rasvojen sulatus ja puhdistus.

Tähän luokkaan kuuluvat myös kanien ja sen kaltaisten eläinten teurastaminen sekä jalostamattoman lihan tuotanto.

Höyhenten ja untuvien tuotanto.
[1]

Tähän ei kuulu

- tukkukaupan suorittama siipikarjanlihan pakkaaminen omaan laskuun (51320)
- erillinen palkkiotyönä tehty siipikarjanlihan pakkaaminen (74820) [1]

Hakusana

  • lihan (siipikarjan) paloittelu teurastuksen yhteydessä
  • broilerien teurastus
  • höyhenien tuotanto (teurastuksen yhteydessä)
  • jalostamattoman (siipikarjan) lihan tuotanto
  • kanien ja sen kaltaisten eläinten teurastus
  • kanojen teurastus
  • lihan (kanien yms., jalostamattoman) tuotanto
  • lihan (siipikarjan, jalostamattoman) tuotanto
  • siipikarjan teurastus
  • untuvien tuotanto (teurastuksen yhteydessä)
  • teurastus (siipikarjan) teurastamossa

...