Toimialaluokitus 2002
15130
Lihanjalostus
Lihan (myös siipikarjanlihan) valmistus, säilöntä, suolaus, savustus, pakastus ja kuivaus.
Lihatuotteiden valmistus: makkarat ja suoleen tms. kuoreen laitetut erikoisvalmisteet, pateet, lihahyytelöt, verimakkara ja -palttu, keittokinkku; lihauutteet ja -mehut. Jalostuksen yhteydessä tapahtuva lihan paloittelu.
Liharuokien valmistus (myös siipikarjanlihasta): lihapiirakat, -salaatit ja -laatikot, muut lihaeinekset jne.
[1]
Tähän ei kuulu
- lihaa sisältävien keittojen ja liemien valmistus (15890)
- lihan paloittelu teurastuksen yhteydessä (15110)
- ihmisravinnoksi kelpaavien karjanrasvojen sulatus ja puhdistus (15110)
- siipikarjasta peräisin olevien ihmisravinnoksi kelpaavien rasvojen sulatus ja puhdistus (15120)
- meren eliöiden rasvojen puhdistus (15410)
- tukkukaupan suorittama lihan pakkaaminen omaan laskuun (51320)
- erillinen palkkiotyönä tehty lihan pakkaaminen (74820) [1]
Hakusana
- makkaran valmistus
- savustamo (liha)
- eineskeittiöt (liha)
- einestuotteiden (liha) valmistus
- lihaa sisältävien tuotteiden valmistus
- lihan paloittelu
- lihanjalostus
- lihapiirakoiden ja -einesten valmistus
- lihasalaattien ja -laatikoiden valmistus
- lihatuotteiden suolaus, savustus, kuivaus ja pakastus
- lihatuotteiden valmistus
- lihauutteiden valmistus
- makkaratuotteiden valmistus
- makkaroiden säilöntä ja savustus
- suolien puhdistus
- verituotteiden valmistus
- lihan savustus
- lihan palvaus
...