Toimialaluokitus 2002

15130 Lihanjalostus

Lihan (myös siipikarjanlihan) valmistus, säilöntä, suolaus, savustus, pakastus ja kuivaus.

Lihatuotteiden valmistus: makkarat ja suoleen tms. kuoreen laitetut erikoisvalmisteet, pateet, lihahyytelöt, verimakkara ja -palttu, keittokinkku; lihauutteet ja -mehut. Jalostuksen yhteydessä tapahtuva lihan paloittelu.

Liharuokien valmistus (myös siipikarjanlihasta): lihapiirakat, -salaatit ja -laatikot, muut lihaeinekset jne.
[1]

Tähän ei kuulu

- lihaa sisältävien keittojen ja liemien valmistus (15890)
- lihan paloittelu teurastuksen yhteydessä (15110)
- ihmisravinnoksi kelpaavien karjanrasvojen sulatus ja puhdistus (15110)
- siipikarjasta peräisin olevien ihmisravinnoksi kelpaavien rasvojen sulatus ja puhdistus (15120)
- meren eliöiden rasvojen puhdistus (15410)
- tukkukaupan suorittama lihan pakkaaminen omaan laskuun (51320)
- erillinen palkkiotyönä tehty lihan pakkaaminen (74820) [1]

Hakusana

  • makkaran valmistus
  • savustamo (liha)
  • eineskeittiöt (liha)
  • einestuotteiden (liha) valmistus
  • lihaa sisältävien tuotteiden valmistus
  • lihan paloittelu
  • lihanjalostus
  • lihapiirakoiden ja -einesten valmistus
  • lihasalaattien ja -laatikoiden valmistus
  • lihatuotteiden suolaus, savustus, kuivaus ja pakastus
  • lihatuotteiden valmistus
  • lihauutteiden valmistus
  • makkaratuotteiden valmistus
  • makkaroiden säilöntä ja savustus
  • suolien puhdistus
  • verituotteiden valmistus
  • lihan savustus
  • lihan palvaus

...