Toimialaluokitus 2002
15510
Maitotaloustuotteiden ja juuston valmistus
Maidonjalostus: tuoreen, nestemäisen kokomaidon ja kerman luokittelu, siivilöinti, testaus ja jäähdytys; kerman erottelu maidosta; maidon pastörointi, sterilointi, homogenointi, iskukuumennus ym.; maidon ja kerman pakkaaminen.
Maitopohjaisten virvoitusjuomien valmistus.
Maidon ja kerman valmistus kiinteässä muodossa (myös makeutettu), esim. maitojauheen valmistus.
Piimän, viilin, jogurtin, rahkan ja smetanan valmistus.
Voin ja voi-kasviöljyseosten valmistus.
Juuston ja juustoaineen valmistus: sulatejuuston valmistus sekä muun juuston edelleen jalostaminen mm. savustaminen; heran valmistus.
Laktoosin ja kaseiinin valmistus.
[1]
Tähän ei kuulu
- maatilalla tapahtuva maidon tuotanto (01211)
- maidon kuljetus itsenäisten yrittäjien toimesta maatiloilta meijereihin (60241) [1]
Hakusana
- juuston tuotanto
- maidon pastörointi, sterilointi, homogenointi ym.
- maitopohjaisten virvoitusjuomien valmistus
- voin valmistus
- jogurtin valmistus
- juuston valmistus ja jatkojalostaminen (esim. savustaminen)
- kerman erottelu maidosta
- kerman pakkaaminen (valmistuksen yhteydessä)
- kerman valmistus kiinteässä muodossa
- laktoosin valmistus
- maidon pakkaaminen
- maidon valmistus kiinteässä muodossa
- maidonjalostus
- maitojauheen valmistus
- maitosokerin valmistus
- maitotuotteiden valmistus
- meijerit
- meijerituotteiden valmistus
- piimän valmistus
- rahkan valmistus
- smetanan valmistus
- sulatejuuston valmistus
- viilin valmistus
- voimariinin valmistus
...