Toimialaluokitus 2002

15510 Maitotaloustuotteiden ja juuston valmistus

Maidonjalostus: tuoreen, nestemäisen kokomaidon ja kerman luokittelu, siivilöinti, testaus ja jäähdytys; kerman erottelu maidosta; maidon pastörointi, sterilointi, homogenointi, iskukuumennus ym.; maidon ja kerman pakkaaminen.

Maitopohjaisten virvoitusjuomien valmistus.

Maidon ja kerman valmistus kiinteässä muodossa (myös makeutettu), esim. maitojauheen valmistus.

Piimän, viilin, jogurtin, rahkan ja smetanan valmistus.

Voin ja voi-kasviöljyseosten valmistus.

Juuston ja juustoaineen valmistus: sulatejuuston valmistus sekä muun juuston edelleen jalostaminen mm. savustaminen; heran valmistus.

Laktoosin ja kaseiinin valmistus.
[1]

Tähän ei kuulu

- maatilalla tapahtuva maidon tuotanto (01211)
- maidon kuljetus itsenäisten yrittäjien toimesta maatiloilta meijereihin (60241) [1]

Hakusana

  • juuston tuotanto
  • maidon pastörointi, sterilointi, homogenointi ym.
  • maitopohjaisten virvoitusjuomien valmistus
  • voin valmistus
  • jogurtin valmistus
  • juuston valmistus ja jatkojalostaminen (esim. savustaminen)
  • kerman erottelu maidosta
  • kerman pakkaaminen (valmistuksen yhteydessä)
  • kerman valmistus kiinteässä muodossa
  • laktoosin valmistus
  • maidon pakkaaminen
  • maidon valmistus kiinteässä muodossa
  • maidonjalostus
  • maitojauheen valmistus
  • maitosokerin valmistus
  • maitotuotteiden valmistus
  • meijerit
  • meijerituotteiden valmistus
  • piimän valmistus
  • rahkan valmistus
  • smetanan valmistus
  • sulatejuuston valmistus
  • viilin valmistus
  • voimariinin valmistus

...