Keskivertosuomalainen
- se keskimääräinen ja tyypillinen
Keskivertosuomalainen kertoo, kuinka tietyt asiat suomalaisilla tilastoissa keskimäärin ovat – eri asia on sitten onko sataprosenttista keskivertohenkilöä olemassakaan.
Tästä pääset keskivertosuomalaisen tietolähteille
- Suomalaisen keski-ikä oli 43,6 vuotta vuonna 2021. Tunnuslukuja väestöstä alueittain (PxWeb).
- Suurin osa suomalaisista aikuisista oli avio- tai avoliitossa vuonna 2021. Väestö perheaseman mukaan (PxWeb).
- Pientaloissa asui lähes puolet ja kerrostaloissa 38 prosenttia suomalaisista vuonna 2021. Asuntokunnat ja asuntoväestö asuntokunnan koon, huoneluvun ja talotyypin mukaan (PxWeb).
- Pinta-ala asuntokuntaa kohden oli keskimäärin 80,7 neliötä vuonna 2021. Asuntokunnat, asuntoväestö ja lapsiasuntokunnat asumisväljyyden mukaan.
- Suomessa syötiin lihaa 79,1 kiloa henkilöä kohden vuonna 2021. Tuoreita vihanneksia käytettiin noin 62,6 kiloa henkeä kohti. Ravintotase (Luonnonvarakeskus).
- Suomalaiset nauttivat vuonna 2021 paahdettua kahvia 9,4 kiloa henkeä kohti eli vajaat 3 kupillista päivässä. Kahvin kulutus (Kahvi- ja paahtimoyhdistys).
- Töihin Maija tai Matti Meikäläinen huristelee, polkaisee tai kävelee keskimäärin 14 km matkan. Asuinkuntansa ulkopuolella työssäkäyvien osuus sekä keskimääräinen työmatka maakunnittain vuonna 2015.
- Keskivertopalkansaaja ansaitsi 3 685 euroa kuussa vuonna 2021. Palkansaajien kuukausiansiot työnantajasektoreittain ja sukupuolittain (PxWeb).
- Kävelylenkkeily on suomalaisten suosituin liikuntaharrastus. Seuraavaksi yleisin on kotona tehtävä harjoittelu (jumpat, voimaharjoittelu jne.). Perinteinen kävelylenkkeily edelleen suosituin koko kansan liikuntaharrastus (Tieto&trendit).
- Keskimääräinen suomalainen katseli televisiota 2 tuntia 43 minuuttia vuorokaudessa vuonna 2021. Katseluun käytetty aika (Finnpanel)
- Keskivertohenkilö käyttää internetiä useita kertoja päivässä. Yleisimpiä internetin käyttötarkoituksia ovat pankkiasioiden hoito, sähköpostiviestintä, tavaroita ja palveluita koskeva tiedonetsintä ja uutissivujen lukeminen. Väestön tieto- ja viestintätekniikan käyttö.
Tieto on kaikkien saatavilla
Tilastoihimme pääset tutustumaan verkkosivujemme Tilastotieto-osiosta.
Yksityiskohtaisia tietoja esimerkiksi eri ikäryhmistä ja eri kuntien asukkaista löytyy helppokäyttöisistä tilastotietokannoistamme.
Jos tarvitset apua tiedon löytämiseen, ota yhteyttä Tilastokeskuksen tietopalveluun.