Tämä tilasto on lakkautettu.

Tilastotietoa tästä aiheesta julkaistaan toisen tilaston yhteydessä.

5.4.2022 jälkeen julkaistuja tilastotietoja tästä aiheesta

Tämä sivu on arkistoitu.

Liikenne

Tilastokeskuksen Yritystoiminnan tulos 2006, ennakkotietoja -julkaisussa liikenteen toimialoista ovat mukana vesiliikenne, huolinta, matkatoimistot ja muu matkailua palveleva toiminta sekä teleliikenne. Näillä toimialoilla kertyi liikevaihtoa yhteensä 12,4 miljardia euroa vuonna 2006.

Liikenteen toimialojen liikevaihto 2006, miljoonaa euroa

 

Vesiliikenne

Päätoimintanaan vesiliikennettä harjoittavien yritysten liikevaihto oli 2 miljardia euroa vuonna 2006. Liikevaihto laski 10 prosenttia edellisvuodesta. Vesiliikenteen tärkeimmät toimialat ovat ulkomaan henkilökuljetus ja tavarankuljetus. Yli 98 prosenttia liikevaihtopotista jakaantuu tasan näiden toimialojen kesken. Lisäksi vesiliikennettä harjoitetaan myös Suomen rannikoilla sekä sisävesillä. Vesiliikenteen kannattavuus parani edellisvuodesta. Käyttökate ja nettotulos nousivat 7 prosenttiyksikköä.

Huolinta

Huolintayritysten liikevaihto oli 2,5 miljardia euroa, josta rahtien ja muiden ostettujen palvelujen osuus oli 1,5 miljardia euroa. Liikevaihto kasvoi 11 prosenttia edellisvuodesta. Kannattavuus on ollut pitkään laskussa vuoden 1997 huipusta. Vuonna 2002 alan kannattavuus saatiin loivaan nousuun, joka kuitenkin kääntyi jälleen lievään laskuun vuonna 2006.

Matkailu

Toimialan lukuihin sisältyy sekä varsinaisia matkatoimistoja että muuta matkailua palvelevaa toimintaa harjoittavia yrityksiä, joiden yhteenlaskettu liikevaihto oli 1,4 miljardia euroa. Se oli lähes sama kuin edellisvuonna. Varsinaisten matkatoimistojen osuus liikevaihdosta oli 84 prosenttia. Koko matkailualan käyttökate laski 0,5 prosenttiyksiköllä 2,3 prosenttiin liiketoiminnan tuotoista ja nettotulos painui hieman miinukselle.

Teleliikenne

Telealan tilasto kattaa nykyisellään varsinaisen puhelinliikenteen lisäksi kaikki muut teleliikenteen toimialat. Teleliikenteen yritysten yhteenlaskettu liikevaihto oli 6,5 miljardia euroa vuonna 2006. Telealan tilinpäätöksiin on viime vuosina kirjattu mitä erilaisempia ylimääräisiä poistoja ja arvonalennuksia, verosaamisia sekä laskennallisia fuusio- ja myyntivoittoja sekä -tappioita, joten alan kehitystä kuvaavat parhaiten käyttökate ja liiketulos, joista tällaiset kertaluonteiset erät on puhdistettu. Telealan käyttökateprosentti nousi vajaat 3 prosenttiyksikköä ja oli 18 prosenttia liiketoiminnan tuotoista. Liikevoitto nousi saman verran ollen 6,6 prosenttia tuotoista.


Päivitetty 3.10.2007

Viittausohje:

Suomen virallinen tilasto (SVT): Liikenteen tilinpäätöstilasto [verkkojulkaisu].
ISSN=1797-5352. 2006, Liikenne . Helsinki: Tilastokeskus [viitattu: 1.5.2024].
Saantitapa: https://www.stat.fi/til/litipa/2006/litipa_2006_2007-09-27_kat_001.html