Uutisia 4.1.2022

Viikoittaiset tilastot kuolleista julkaistaan jatkossa kerran kuukaudessa

Tilastokeskus on koronakriisin aikana toukokuusta 2020 alkaen julkaissut pikaennakkona tilastoa kuolleiden viikoittaisen määrän kehityksestä. Nämä luvut julkaistaan jatkossakin, mutta vuodenvaihteesta alkaen kerran kuukaudessa siten, että mukana ovat kaikki edellisen kuukauden viikot.

Vuoden 2021 viimeisen viikon tiedot (viikko 52/2021) julkistetaan vielä aiemmin ilmoitetun aikataulun mukaisesti torstaina 13.1.2022. Tämän jälkeen viikoittaisten kuolleiden määrien julkistukset tapahtuvat väestön ennakkotilaston kuukausijulkistuksia edeltävillä viikoilla torstaisin, tai keskiviikkona, jos torstai on arkipyhä. Näin esimerkiksi viikkojen 1/2022 – 5/2022 tiedot julkistetaan 17.2.

Viikkotietoja julkaistaan toistaiseksi siihen saakka, kun sille ei enää ole koronapandemiasta aiheutuvaa tarvetta. Julkaistut luvut ovat ennakollisia, ja niitä päivitetään tilaston pohjana olevan aineiston täydentyessä. Etenkin tuoreimpien viikkojen tiedot ovat tapausmäärältään vaillinaisia, sillä tiedot kuolemista päivittyvät Digi- ja väestötietoviraston ylläpitämään väestötietojärjestelmään viiveellä. Pikaennakkotilaston tiedot julkistetaan Kokeelliset tilastot -tietokannassa.