Uutisia 21.2.2022

Vuoden 2022 Kuntapohjaiset tilastointialueet julkaistu

Tilastokeskus on julkaissut paikkatietojen avoimissa rajapintapalveluissa uusimmat Kuntapohjaiset tilastointialueet. Aineisto on julkaistu sekä WMS- ja WFS-rajapinnoilla että uudentyyppisellä OGC API Features -rajapinnalla.

Kuntapohjaisia tilastointialueita ovat kunnat, seutukunnat, maakunnat, suuralueet, aluehallintovirastot (AVI-alueet), elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskukset (ELY-alueet), vaalipiirit, työssäkäyntialueet ja nyt uutena myös hyvinvointialueet.

Tilastointialueet vastaavat aina kyseisen vuoden tilastoissa käytettyjä aluejakoja. Vuosiluvullisten versioiden lisäksi jokaisesta tilastointialueesta julkaistaan versio ilman vuosimääritettä. Tätä aineistoa suositellaan käytettäväksi esimerkiksi sovelluksissa tai verkkosivuille upotetuissa kartoissa, joissa se päivittyy vuosittain automaattisesti. Jokainen tilastointialue julkaistaan kahdessa eri mittakaavatasossa (1:1 milj. ja 1:4,5 milj.).

Rajapintapalveluiden lisäksi aineistoa voi katsella ja ladata Tilastokeskuksen karttapalvelusta. Tarkempia ohjeita paikkatietoaineistojen käyttöönottoon löytyy Paikkatietoaineistot-sivulta. Kaikki Tilastokeskuksen avoimet paikkatietoaineistot löytyvät myös kansallisesta paikkatietoportaalista, Paikkatietoikkunasta.

Lisätietoja: sijaintipalvelut@stat.fi