Uutisia 31.1.2013

Kansainvälinen tilastovuosi nostaa tilastot esille yhteiskunnassa

Kansainvälinen tilastoinstituutti (ISI) on julistanut vuoden 2013 kansainväliseksi tilastovuodeksi. Tilastovuotta juhlistetaan erilaisilla tapahtumilla 111 maassa.

Tilastovuoden tavoitteena on lisätä yleistä tietämystä tilastojen merkityksestä yhteiskunnassa, tuoda esille tilastoalan työtehtäviä ja -mahdollisuuksia ja tehdä tilastotiedettä tunnetuksi.

"Tilastoilla on laaja ja kauaskantoinen vaikutus jokapäiväiseen elämäämme, mutta harva tulee ajatelleeksi tätä. Tilastoja hyödynnetään esimerkiksi lainsäädäntötyössä, uusien lääkkeiden kehittämisessä tai sääennusteiden tekemisessä. Tilastot parantavat monin tavoin elämän laatua ja kehittävät yhteiskuntaamme", sanoo tietopalvelujohtaja Heli Mikkelä Tilastokeskuksesta.

Tilastovuoden sivut avattu Tilastokeskus.fi-palvelussa

Tilastokeskus on avannut Tilastokeskus.fi-palvelussa kansainväliseen tilastovuoteen liittyvät verkkosivut, joista löytyy tietoa muun muassa vuoden keskeisistä tapahtumista.

Tilastovuoden sivuilla esitellään myös tilastoja hyödyntäviä verkkopalveluja kuten tietopankkeja, laskureita ja pelejä. Tilastotohtori vastaa palstallaan tilastoihin liittyviin kysymyksiin ja antaa suosituksia tilastotiedon puutostiloihin. "Tilastot elämässäni" -juttusarjassa eri henkilöt kertovat esimerkkejä siitä, miten he ovat voineet hyödyntää tilastoja elämässään.

Tilastokeskus on yksi yli 1 400 kansainvälisestä organisaatiosta, jotka osallistuvat tilastovuoden viettämiseen. Tilastokeskus toimii tapahtumien järjestämisessä yhteistyössä muiden Suomen virallisen tilaston tuottajien, Helsingin yliopiston, Suomen tilastoseuran ja MAOL ry:n kanssa.

Lisätietoja: tietopalvelujohtaja Heli Mikkelä 09 1734 3200, etunimi.sukunimi@tilastokeskus.fi