Karriär vid Statistikcentralen

Statistikcentralen är en mångsidig arbetsplats för experter inom olika branscher. Vi är en expertorganisation på 800 personer och producerar unik information för samhället.

Kom med och skapa fakta för framtiden!

Vi erbjuder sakkunniga inom olika branscher många möjligheter att utvecklas och uppdatera sin kompetens i olika uppgifter. Bekanta dig med våra lediga jobb och hur det är att arbeta hos oss!

Bekanta dig med våra olika jobb

Vad förenar en ekonom, biolog och tradenom? Arbetet vid Statistikcentralen! Bekanta dig med våra jobb och experterna bakom dem.

Överaktuarier

En överaktuarie är statistikexpert och har en vilja att förstå samhällsfenomen på ett djupare plan. Överaktuarierna kommer till oss med många slags utbildnings- och kompetensbakgrund.

Statistikintervjuare

En del av de uppgifter som behövs för framställningen av statistik måste samlas in genom att man ställer frågor direkt till medborgarna, och denna uppgift sköts av ungefär 160 statistikintervjuare runt om i Finland.

Praktikanter

Praktik är ett ypperligt tillfälle att före utexaminering bekanta sig med karriärmöjligheterna vid Statistikcentralen. Många av dem som i dag arbetar vid Statistikcentralen har en gång i tiden kommit hit som högskolepraktikanter.

Sök jobb hos oss!

Lediga jobb hos oss utlyses på webbplatsen Valtiolle.fi. I tjänsten kan du söka jobb som intresserar dig eller göra en öppen ansökan.

Bekanta dig med våra lediga jobb (Valtiolle.fi) Så här söker du jobb hos oss Löner och förmåner

 

Vad är viktigt för oss?

 1. Vi tillhandahåller information för ett bättre samhälle

  Statistikcentralen har tillgång till Finlands största datalager. Vi vill att informationen vi erbjuder ska vara tillgänglig och inte stå i hyllan och samla damm.

 2. Vi tar ansvar och påverkar

  Arbetet hos oss kräver ett självständigt grepp och förmåga att förstå världen. Vi känner till vårt ansvar och vi vill alltid tillhandahålla tillförlitlig och opartisk information.

 3. Vi värdesätter förmåga att lära sig nytt och utvecklas

  Hos oss kan man kombinera och utveckla olika slags kompetenser och tillägna sig omfattande helheter. Man får lägga fram idéer och det uppskattas.

 4. Att arbeta tillsammans ger oss glädje

  Även om arbetsuppgifterna varierar inom Statistikcentralen hör vi till samma arbetsgemenskap och samma nätverk. Vi är alla olika, vilket bidrar till en bra arbetsgemenskap där vi hjälper varandra att lyckas.

 

Bekanta dig med vår verksamhet

Verksamhet Organisation Strategi

 

Ta kontakt

Vill du veta mer om arbetet vid Statistikcentralen eller Statistikcentralens praktikplatser? Fråga oss: rekrytointi@stat.fi.