Asiantuntija-artikkelit ja ajankohtaisblogit
Sivuston näkymät

Marjo Bruun Tilasto­keskuksen podcastissa: ”Nyt uskalletaan kyseen­alaistaa”

17.7.2018

Enää ei riitä että arvo­valtainen ihminen väittää jotain todeksi, pohtii Tilasto­keskuksen pää­johtaja Marjo Bruun Totuuden ammattilaiset -podcastissa. Keskustelussa toimittaja Tuomas Enbusken kanssa Bruun toivoo, että tilastoja käytettäisiin enemmän.

Bruun kuitenkin ymmärtää myös, että tunteisiin vetoavat tarinat ja epä­kohdat saavat suuremman huomion kuin vaikkapa tilasto­tiedot, jotka kertovat että Suomella ja maailmalle menee entistä paremmin.

”Ihmisen perusselviytymis­keino liittyy siihen, että aina katsotaan, mitä voisi tehdä vielä paremmin. Ja jotta voisi löytää, mitä voisi vielä parantaa, on kiinnostavaa löytää epä­kohtia, joihin pitäisi saada parannusta.”

Useammin kuin Suomen asioista pää­johtajalta kysytään suku­juhlissa, ovatko Kreikan tilastot nyt kunnossa. Mitä Bruun vastaa? Ja entä Suomen ”vale­työlliset”, jotka tilastoidaan tunnin työllä työllisiksi?

Näistä ja muista tilastojen luku­taitoon ja tilastolliseen yleis­sivistykseen liittyvistä kysymyksistä enemmän podcastissa.

Keskustelu jatkuu SuomiAreenalla Porissa. Tilasto­keskus järjestää tilaisuuden teemalla ”Totuuden ammattilaiset: keskustelua valheen ja totuuden jäljistä” perjantaina 20.7. klo 11.30-12.30.

Asiantuntijakeskus Bepopin lavalla Bruunin ja Enbusken lisäksi totta ja valetta jäljittävät kansan­edustaja Sirkka-Liisa Anttila, tubettaja Roni Bäck, Kriittisen korkea­koulun puhe­taidon opettaja ja Fakta­baarin jäsen Severi Hämäri sekä tuleva Ylen toimitus­johtaja Merja Ylä-Anttila.

Keskustelua voi seurata myös striimattuna SuomiAreena-kanavalta.

Blogikirjoitukset eivät ole Tilastokeskuksen virallisia kannanottoja. Asiantuntijat kirjoittavat omissa nimissään ja vastaavat kukin omista kirjoituksistaan.

Lue samasta aiheesta:

tk-icons