Uutisia 21.9.2022

Mari Ylä-Jarkko Tilastokeskuksen Tieto- ja tilastopalveluiden ylijohtajaksi

Mari Ylä-Jarkko on nimitetty määräajaksi Tilastokeskuksen Tieto- ja tilastopalveluiden ylijohtajaksi. Hän aloittaa tehtävässään 1.10.2022, ja määräaikaisuus kestää 31.1.2025 saakka. Ylä-Jarkko siirtyy Tilastokeskukseen Luonnonvarakeskuksen (Luke) tilastojohtajan tehtävästä.

Mari Ylä-Jarkko

Ennen työskentelyään Lukessa Ylä-Jarkko on tehnyt pitkän työuran myös Tilastokeskuksessa. Hän on työskennellyt kaikkiaan yli 20 vuoden ajan eri tilastotehtävissä, ja hänellä on syvällistä talous- ja yritystilastojen tuntemusta.  

”Mari Ylä-Jarkolla on monipuolista johtamiskokemusta, näkemystä strategisten muutosten läpiviennistä ja kokemusta kansainvälisessä järjestössä”, kuvailee Tilastokeskuksen pääjohtaja Markus Sovala.

Tieto- ja tilastopalvelut -palvelualue vastaa Tilastokeskuksen tiedontuotannosta ja sen kehittämisestä.

”Tilastokeskuksen rooli yhteiskunnassa on merkittävä riippumattoman, luotettavan ja vertailukelpoisen tiedon tuottajana. Relevantti, ajantasainen, oikea tieto on kansalaisoikeus. Tilastokeskuksessa työskentelee tiedon asiantuntijoita ja odotan työskentelyä heidän kanssaan innolla”, Mari Ylä-Jarkko sanoo.

”Yksin emme kuitenkaan pysty toimimaan, vaan yhteistyö muiden toimijoiden kanssa on tärkeää, jotta pystymme kehittämään tiedontuotantoa Suomessa ja Euroopassa entistä laadukkaammaksi ja tehokkaammaksi. Tilastotoimen kansallisella ja kansainvälisellä yhteistyöllä pystymme takaamaan jatkossakin vertailukelpoisen tiedontuotannon hyödyntäen tehokkaasti uusia tietomassoja”, Ylä-Jarkko toteaa.

Tilastokeskuksen organisaatio

Lisätietoja: viestintäjohtaja Hanna Ikäheimo p. 029 551 3025